Derde blogje
Door: Carmeila
Blijf op de hoogte en volg Car
19 Oktober 2010 | Italië, Como
Zaterdag hadden wij lekker weekend en konden we even uitslapen. We wilden naar Como om daar te gaan winkelen. Net toen we weg wilden gaan begon het te regenen en we hadden geen paraplu, alleen nog van die knaloranje regenponcho’s, maar daar gaan we natuurlijk niet mee over straat dat begrijp je zeker wel. Dus toen het minder begon te regenen zijn we weer met onze gammele fiets richting de bushalte gefietst en hebben we meteen even een paraplu gekocht bij de supermarkt. Natuurlijk hadden we verwacht dat we gewoon in de bus konden betalen voor een buskaartje. Maar de buschauffeur vertelde ons dat je buskaartjes bij een tabakswinkeltje moet kopen. Daarom stopte hij vlak voor zo’n winkeltje zodat wij buskaartjes konden kopen. We hadden verwacht dat we op de volgende bus zouden moeten wachten, maar toen we terug kwamen met de buskaartjes stond de bus nog op ons te wachten met alle passagiers erin. Toch wel heel grappig dat hij gewoon nog op ons heeft staan wachten, dat zou in Nederland bij lange na niet overwogen worden.
Het was ongeveer 15 minuten rijden richting Como Centro, dus we waren er ook zo een keer. We zijn opzoek gegaan naar van die Kioskjes waar ze kaarten verkopen over Como, zodat we die naar huis konden sturen. Jammer genoeg moesten we ergens anders nog postzegels zien te kopen. Jeetje, sommige mensen zijn ook totaal niet vriendelijk. De vrouw van het kioskje stuurde ons naar een tabakswinkeltje waar wij dus postzegels zouden kunnen kopen, maar die vrouw daar was echt lang niet zo vriendelijk als de rest van de Italianen. Zelf vraag je vriendelijk of ze postzegels verkopen en dan wordt je zo afgescheept met de woorden; No post stamps, no English.. met andere woorden, opzouten. Daar komen we nu dus ook nooit meer. Gelukkig hebben we ergens anders wel postzegels kunnen krijgen.
De binnenstad is echt ontzettend mooi, alleen was het erg jammer van het weer, want de hele tijd heeft het geregend. Dat zul je ook altijd zien als je eindelijk weekend hebt. Dus zijn we even bij de Mac wat wezen eten en drinken. Verder hebben we zeker een gezellige middag gehad. Maar toen we terug gingen met de bus hebben we heel erg lang in een file gestaan. Er stonden allemaal verkeersagenten het verkeer te regelen, wat we best vreemd vonden. Tot dat Mariëlle een berichtje van haar broer kreeg en hij wist ons te vertellen dat er een wielrenners wedstrijd was in Como en toen begon het lampje te branden, vandaar die drukte, omleidingen en al die voorbijvliegende wielrenners. Weer aangekomen bij de bushalte waar we moesten uitstappen zijn wij weer op ons gammele fietsje richting ons appartement gefietst.
Maandagmorgen was het toch wel echt heel erg fris in de ochtend, toen het wat lichter werd en het zonnetje begon te schijnen zagen we in de verte de bergen die mooi bedekt waren met een dik pak sneeuw. Wat een prachtig gezicht zeg. Daardoor krijg ik al helemaal zin in de winter en de kerst. Of klinkt dat nu even heel raar? Maargoed voor je het weet staat de kerstboom alweer binnen in huis. Wat mogen we ons toch geluk prijzen met een vier seizoenen klimaat. Wat zou je toch moeten zonder deze vier seizoenen, dan zou het toch wel saai worden. Het is toch geweldig hoe de natuur zich aanpast aan de temperatuur van het jaar. Nu de herfst zo begint krijg ik alleen maar zin om door de bossen te gaan struinen om een heerlijke echte frisse neus te kunnen halen, gelukkig zitten we dicht bij een bos dus daar zullen we ongetwijfeld eens te vinden zijn. En al die groene bladeren aan de boom die zo mooi verkleuren in een rode, oranje of gele kleur en uiteindelijk naar beneden dwarrelen. Het is en blijft een bijzonder natuurverschijnsel dat zich jaar na jaar herhaalt.
Wij bevinden ons in een zeer rustige periode binnen het bedrijf. Er is echt ontzettend weinig te doen. Wel heel erg jammer. Ze begrepen eigenlijk niet waarom wij in deze periode naar dit bedrijf gekomen zijn, maargoed dit weet je niet van te voren. Net voor de kerst zal het hier drukker worden met veel werkzaamheden, maar jammer genoeg zijn wij er maar tot 15 december.
Ze vertelden wel dat als we een maand eerder gekomen waren dat we dan meer hadden kunnen meemaken qua huwelijksfeesten, want zij hebben in de zomertijd wel 10 bruiloften in een weekend. Maar gelukkig hebben wij nog genoeg te doen voor school dus daar kunnen we nu mooi meebezig gaan.
Als iemand nog iets leuks wilt opsturen dan kan dat naar dit adres -> Via P. Mascgani 5, 22070 Casnate con Bernate(co) Italy. Zo kunnen wij ons appartement ook een beetje opfleuren.
Veel liefs uit Como
19 Oktober 2010 - 18:18
Rian, Uit Bathmen:
Ik lees dat jullie nu beginnen te wennen op het werk en in Italie, het is aanpassen maar het lukt jullie prima! Ben trots op jullie. Tot eind november, we verheugen ons er op. -
20 Oktober 2010 - 10:37
Desiree:
Hoi Carmeila,
Wat een belevenissen,zeg!
Zijn jullie ook al een keer wezen stappen? Zo ja, hoe was dat? Wat een sukkel, die Giovanni, of niet? Als het maar gezellig is! Leuke foto's, zeg! Nou heel veel plezier verder, en tot snel.....
veel liefs van mij! -
20 Oktober 2010 - 18:45
Heleen "tolk":
dag Carmeila, wat leuk om zo op te hoogte te blijven van wat jullie bij Ratti allemaal doen! ik heb genoten van de blog tot nu toe, en regelmatig zitten lachen om je schrijfstijl over Giovanni Ratti.. ik zie het gebeuren, hahahah.
groetjes van Heleen, tolk van Ayse.. -
23 Oktober 2010 - 11:51
Mama:
Hallo como, ahum Wel passent he? Het is zaterdag en ik zit op mijn werk. ik heb nog even jouw reis verslag gelezen. Nu je hebt wel weer het een en ander meegemaakt. Ik hoop dat het weer beter is geworden en dat jullie de stad in de zon mogen bewonderen. en Petra komt dit weekende zodat jullie gezellig kunnen bijkletsen. ik heb haar het een en ander meegegeven. Laat je verrassen en geniet ervan.