De kerstspullen alweer van zolder
Door: Carmeila
Blijf op de hoogte en volg Car
09 November 2010 | Italië, Como
Ciao ciao,
Het seizoen van kerststukjes is weer begonnen. Er is echt weinig te doen op het bedrijf, daarom stelde Giovanni voor om alvast te beginnen met het maken van zijde stukjes. Of voor de kerst of voor de winter. Zodat dit weer verkocht kan worden in de winkel. We mogen zelf onze gang gaan. We mogen alles gebruiken qua ondergronden en materialen die er te vinden zijn in het magazijn. En het magazijn is groot, heel erg groot dus keuze genoeg. Hierdoor kunnen wij ook onze creativiteit laten zien en kunnen zij kijken hoe wij de bloemstukjes in Nederland maken. Dat is wel heel erg leuk. En tot nu toe hebben we alleen nog maar het woord; Bello gehoord, dus dat is een goed teken. Haha.
Hier op het bedrijf maken ze echt totaal andere bloemstukken als in Nederland. Ze gebruiken hier echt (bijna) altijd chrysanten. Wat ik echt vreselijke bloemen vind, maargoed. Hier in Italië zijn ze erg geliefd. Ik kan me niet voorstellen dat ze de bloem mooi vinden, maar dat ze zo geliefd zijn omdat ze zo lang houdbaar zijn. Zeker in de zomer is dat natuurlijk een groot voordeel.
Bepaalde boeketten die ze hier maken vind ik wel heel erg mooi hoor. Hierbij gebruiken ze echt alleen maar bloemen en daar maken ze een heel compact boeket van. In Nederland gebruiken we helaas te veel blad als opvulmateriaal, wat ik eigenlijk toch wel zonde vind. Want het gaat tenslotte om de bloemen die je krijgt en niet om al dat groene blad dat er tussenuit springt. Dat zouden we in Nederland toch maar eens anders moeten doen.
Over twee weken mogen wij werken in de bloemenwinkel. Ik hoop dat we hier heel veel zullen leren. Het maken van boeketten (zonder groen), en de inpaktechnieken die ze hier uitvoeren. Ik ben benieuwd. En natuurlijk dat wij ook onze eigen creativiteit mogen laten zien.
Eindelijk was het zaterdag goed weer en dus zijn we eindelijk naar Milaan geweest. Het reizen er naartoe verliep voorspoedig. We zijn met de trein gegaan en vervolgens hebben we de metro gepakt richting het centrum. Het openbaarvervoer kost hier ook echt helemaal niks. Vanaf Como naar Milaan is een uurtje reizen en dan ben je € 7,- kwijt voor een retourtje en de metro kost maar € 1,-. Als ze dat in Nederland nou ook eens zouden invoeren, zou toch heel wat prettiger zijn haha. Verschil moet er wezen natuurlijk. We hebben het zeker erg gezellig had. En nee we zijn niet met tassen vol terug gekomen, want zo heel veel bijzonders is daar ook niet te vinden hoor, vinden wij. Maargoed we zullen lang niet alles gezien hebben. De meest standaard winkels die je ook in Nederland kunt vinden hebben we dan gezien zoals de H&M, Berschka en Zara. De volgende keer zullen we de stad eens goed uitpluizen op andere verborgen winkels in de zijstraatjes van het centrum.
Lieve groetjes uit Como
10 November 2010 - 11:00
Rian:
Hey Carmeila, hoe is het met het zwarte poesje, kun je het al aaien of aanhalen? En veel succes met jullie zijden kunststukjes maak er maar wat moois van! -
10 November 2010 - 16:30
Carmeila:
Het zwarte poesje is gisteren meegegaan met een bewaker van het bedrijf. Het katje heeft een warm huis nu. Fijn he.
11 November 2010 - 02:03
Moeder:
hallo daar, wat fijn dat het katje een goed tehuis heeft gekregen. -
11 November 2010 - 09:55
Fam. Scholten:
Hey Carmeila,
Wat mooi dat je deze kans hebt gekregen. We hebben gehoord dt je het erg naar je zin hebt. geniet er lekker van en veel succes!!!
Tot ziens in Holland!